بانک نکته های های اخلاقی و عرقانی
شیعیان امیرالمومنین نزد خدا عزیز هستند. اینها اگر بر نمازها مراقبت کنند، مساله والدین، مساله غیبت و حسن خلق و.... را رعایت کنند، این انوار هر روز به در خانه شان می آید.
منتها ما چه می کنیم؟ این انوار را حفظ نمی کنیم. از یکی از بزرگان علما که با آشیخ حسنعلی(نخودکی اصفهانی) محشور بود، پرسیدم ایشان چگونه به این مقام نزد خدا رسیدند؟ آن ولی خدا جواب داد: "ایشان هرچه بدست می آورد نگه می داشت." ولی ما انوار را ضایع می کنیم. شب بلند می شود نماز شب می خواند، صبح می نشیند غیبت می کند. نور نماز شب رفت. با یک حرف تلخ این نورها از بین می رود.
حالا به این خانم بگو شما این همه عمره رفتی، مساله اخلاق رو در خانه رعایت می کنی؟ مگر دین خدا مسخره است؟ هر سال عمره می روی یک عیب و بدی را از خودت دور نکردی؟ یا آقا؛ فرقی ندارد. آقا بداخلاق بشود، عبادتش ضایع می شود. خانم بداخلاق بشود، عباداتش ضایع می شود.
اما اگر قضیه از حقوق خدا بود، مستحب است، یعنی مثل نماز نافله می ماند، که قاضی حرف در دهان متهم بگذارد. مثلا متهمی را بیاورند که این شراب خورده است. قاضی بگوید: کی؟ نه! یک داروهایی هست برای درد دندان که بوی بدی می دهند، این بنده خدا از آن ها استفاده کرده است. قاضی باید این ها را بگوید. اگر دین این چیزی بود که در کوچه خیابان می دیدیم، صرف نمی کرد امام حسین در راهش شهید بشود.
ببینید خدا چند گناه را نمی بخشد: 1- عمدا نماز نخواندن.2- به ناحق آدم کشتن.3- عقوق والدین.4- آبرو بردن.
این گناهان این قدر نحس هستند که صاحبانشان گاهی موفق به توبه نمی شوند. پسر یکی از بزرگان علما که در زمان خودش استادالعلما بود، برای من تعریف می کرد: "به پدرم گفتم پدر تو دریای علم هستی. اگر بنا باشد یک نصیحت به من بکنی چه می گویی؟
می گفت پدرم سرش را انداخت پایین. بعد سرش را بالا آورد و گفت آبروی کسی را نبر!" الان در زمان ما هیئتی ها، مسجدی ها و مقدس ها آبرو می برند.
عزیز من اسلام می خواهد آبروی فرد حفظ شود. شما با این مشکل داری؟ دقت کنید که بعضی ها با زبانشان می روند جهنم.
روایت داریم که می فرماید اغلب جهنمی ها، جهنمی زبان هستند. فکر نکنید همه شراب می خورند و از دیوار مردم بالا می روند. یک مشت مومن مقدس را می آورند جهنم. ای آقا تو که همیشه هیئت بودی! مسجد بودی! بله. توی صفوف جماعت می نشینند آبرو می برند.
امیرالمومنین به حارث همدانی می فرماید: اگر هر چه را که می شنوی بگویی؛ دروغ گو هستی.
اما اگر نه؛ دفعه اول سوز و گداز داشت، دفعه دوم کمتر، دفعه سوم کمتر و اگر برایش معمولی شد؛ او طعمه شیطان می شود. شدیدترین گناه، گناهی است که صاحب آن، آن را کوچک بشمارد.
همه الان صاحب معارف شده اند. همه عارف شده اند. به جوانی گفتم چرا می روی فلان جا؟ گفت حاج آقا سیمش متصل است. گفتم تو مبتدی هستی، سیم را هم تشخیص می دهی؟ من اسم این عرفان را گذاشتم عرفان سیمی. هر کسی را بهر کاری ساختند. متخصص مهم است. یک آسپرین ما از دست غیر متخصص نمی خوریم بعد درباره دین ... .
جوان عزیز اگر عروج می خواهی، می خواهی به جایی برسی از خانه خودتان شروع کن! دل خواهرت را شکستی. برو درستش کن. دل مادر و پدر را شکستی. از خانه شروع کنید.
جوانانی هستند که محاسن دارند، انگشتر دارند، عطر تیروز هم می زنند، در بیرون هیئت ولی در منزل بروی بپرسی، هیچکس از او راضی نیست. پس برای چه هیئت رفته بودی؟ چرا جلسه رفته بودی؟ پس استاد یعنی چه؟
اولا که وسط دعای کمیل، سخنرانی می کنند که دعای کمیل می شود سه ساعت. دعای کمیل بیست دقیقه است.
ما حق نداریم دعای امیرالمومنین را بکنیم سه ساعت.
اگر استادی نورانیتی داری، مختصر توضیح بده. وسط دعا هرچه شعر بلد است می خواند. همه بیچاره می شوند. جوان ها زده می شوند. می گویند جوان نمی رود دعای کمیل. خوب تو نمی گذاری.
مولوی می گوید در قدیم موذن بدصدایی بود. دیدند روزی صف بلندی از هدایا و تحفه ها تشکیل شده برای این موذن بدصدا. تعجب کرد و علت را پرسید. گفتند همه این افراد در صف مسیحی هستند. گفت چرا برای من تحفه آورده اند. گفتند برای صدایت. گفت صدای من که بد است.
گفتند این مسیحی ها شش ماه با یک دختر مسیحی سر مسلمان شدنش بحث داشتند. دختر اصرار داشت که من می خواهم مسلمان بشوم. مسیحی ها هم در طول شش ماه نتوانستند او را قانع کنند. صدای تو را که شنید گفت من اصلا اسلام را نمی خواهم. این تحفه و هدایا قدردانی مسیحیان از توست.
بچه عقرب از بند انگشت هم کوچک تر بود. عقرب فقط یک لنگه کفش می خواهد. شما الان نمی توانید بگوئید عقرب قوی است ولی موذی است. رو بدهی میاید در آستین آدم.
شیطان هم ضعیف است. نگویید قوی است. این طور بگویید روبروی خدا ایستاده اید. شیطان قوی نیست؛ موذی است.
26- با مردم با محبّت رفتار کنیم که محبّت بیش ترین اثر را دارد.
سایر :
1- ثروتمندان به فکر آبرودارها و کم درآمدها باشند و بیدارشوند و بدانند همگی رفتنی هستیم، اگربیدار نمیشوند یک روز سوارشان کنید و ببرید بهشت زهرا، سالن غسال خانه جایی که مردهها را میشویند تا عاقبت کار را در این دنیا ببینند.
2- سلمان در شب عروسی حضرت زهرا (سلام الله علیها) دید
که اوراق سبزی از آسمان میریخت یک ورق را باز کرد دید نوشته شده است
"هرکسی محب زهراست برائت من النار" است.
3- جبرئیل وقتی در هنگام مرگ از پیغمبر اکرم، عزیزِ عالم (صلوات الله و سلامه علیه) پرسید که شما چرا گریه میکنید؟ حضرت فرمودند: نگران امت گنه کارم هستم.
4- ان شاءالله که منم : همسر ملانصرالدین از او پرسید: فردا چه میکنی؟ گفت: اگر هوا آفتابی باشد به مزرعه می روم و اگر بارانی باشد به کوهستان می روم و علوفه می چینم. همسرش گفت: بگو انشاء ا...
ملا گفت: انشاءا... ندارد ، فردا یا هوا آفتابیست یا بارانی!! از قضا فردا در میان راه به راهزنان رسید واورا گرفتند و کتک زدند و هرچه
داشت با خود بردند . ملا نه به مزرعه رسید و نه به کوهستان رفت. به خانه
برگشت و در زد. همسرش گفت: کیست؟ ملا گفت: انشاءا... که منم
5- خدا یا گیاه : حضرت موسی ( علیه السلام ) دندان درد گرفت و به خدا شکایت کرد .حق تعالی به او دستور داد از فلان گیاه استفاده کن .حضرت از آن گیاه استفاده نموده و درد دندان مبارکش تسکین یافت .بار دیگر دندان موسی علیه السلام درد گرفت و همان دوا را به کار برد ؛ ولی اینبار درد دندان حضرتش تسکین نیافت !لذا از خداوند سببش را پرسید خطاب الهی آمد که دفعه قبل ، به امید ما رفتی ؛اما این بار به امید گیاه و از ما غافل بودی
6- همسر شیخ رجبعلی خیاط نقل کرده است : یکی از سحرهای شب قدر، همسرم به من گفت: « تو بارداری میل به چه داری؟» نه چندان جدی گفتم توت، شیخ آقا به آرامی گفت: « خوب برو و از درخت داخل
حیاط توت بچین» با تعجب پرسیدم در این برف و سرمای زمستان، چیدن توت از
درخت! شیخ آقا به نرمی گفت: « اگر توت میل دارید از درخت داخل حیاط توت تازه بچینید.»
با ناباوری اطاعت امر کردم. حیاط پوشیده از برف بود و تنها سبزی درخت توت و توت های آویزان به آن در میان سپیدی برف جلوه می کرد. توت های شیرین و آبداری چیدم و به داخل اتاق برگشتم، وقتی شیخ آقا تعجب مرا
دید، گفت: « دوباره به داخل حیاط نگاه کن.» در را باز کردم صدای زوزه
باد به گوش می رسید. این بار درخت توت داخل حیاطمان پوشیده از برف بود. به شیخ آقا نگاه کردم، و تمام وجودم سوال بود. همسرم گفت: « در شب قدر دعا کردم و خدا هم مستجاب کرد.»
7- شکایت از روزگار :مفضل بن قیس ، سخت در فشار زندگی واقع شده بود . فقر و تنگدستی ، قرض و مخارج زندگی او را آزار میداد . یک روز در محضر
امام صادق ، لب به شکایت گشود و بیچارگیهای خود را مو به مو تشریح کرد : فلان مبلغ قرض دارم ، نمی دانم چه جور اداء کنم ، فلان مبلغ خرج دارم و
راه در آمدی ندارم ، بیچاره شدم ، متحیرم ، گیج شدهام ، به هر در بازی
میروم به رویم بسته میشود . . . "در آخر از امام تقاضا کرد دربارهاش دعایی بفرماید و از خداوند متعال بخواهد گره از کار فرو بسته او بگشاید .امام صادق ، به کنیزکی که آنجا بود فرمود :" برو آن کیسه اشرفی که منصور برای ما فرستاده بیاور " .کنیزک رفت و فورا کیسه اشرفی را حاضر کرد. آنگاه به مفضل بن قیس فرمود :" در این کیسه چهار صد دینار است و کمکی است برای زندگی تو " .- " مقصودم از آنچه در حضور شما گفتم این نبود ، مقصودم فقط خواهش دعا بود " .- " بسیار خوب ، دعا هم میکنم .اما این نکته را به تو بگویم ، هرگز
سختیها و بیچارگیهای خود را برای مردم تشریح نکن ، اولین اثرش این است که
وانمود میشود تو در میدان زندگی زمین خورده ای و از روزگار شکست یافته ای
! در نظرها کوچک میشوی .شخصیت و احترامت از میان میرود ". " لا تخبر الناس بکل ما انت فیه فتهون علیهم » " . بحارالانوار، جلد 11 ، صفحه . 114
چند نکته دیگر :
- ?-قرانت ذکر یونسیه در سجده و ادامه ان تا یک سال باعث تجرد روح از جسم ? اتصال به ارواح و باز شدن چشم برزخی می گردد.
- ?-قرائت سوره (انا فتحنا لک فتحا مبینا)برای رفع حجابها بسیار خوب است .
- ?-تلاوت ???بار ایه نور (درسوره نور) درحرم امام رضا(ع )به نیت هدیه به امام (ع ) بسیارموثراست .
- ?- قرائت یک حمد ویازده سوره توحید وهدیه ان به ارواح مومنین بسیار موثر است .
- ?-طی الارض برای ائمه اطهار (علیه اسلام ) پیچیدن زمین در زیر پای انان و درنزد غیر انان انتقال شخص توسط اجنه ویا ملائکه است .
- ?-درزمان هجوم گرفتاریها ومشکلات ? قرائت سوره وذکری به نیت هدیه به امام جواد(ع) موثرومجرب است .
- ?- اثر دعا ها و یا اذکار زمانی ظاهر می گر دد که یک حول (یکسال )کامل از استمرار ان بگذرد.
- ?-بهترین حالت برای سالک حالت سجده است .یا اذکاری همچون ذکر یونسیه ویا ذکر امام کاظم (ع )
- ((فلیحسن العفو من عندک ))که هیچ عملی همچون سجده سالک برای شیطان سخت و ناراحت کننده نیست .
- ?-مداومت برقرائت سوره توحیدباعث ازدیاد یقین می گردد.
- ??-برای حدیث نفس (تعریف از خود) ذکر تهلیل بسیار موثر است
آرشیو موضوعی نکته های اخلاقی از وبلاگی دیگر :
- آیت الله علی قاضی
- آیت الله میرزا جواد ملکی تبریزی
- امام خمینی(ره)
- آیت الله بهجت
- امام خامنه ای
- آیت الله سید عبدالکریم کشمیری
- آیت الله بهاءالدینی
- شیخ جعفر مجتهدی
- آیت الله مجتهدی تهرانی
- حاج اسماعیل دولابی
- علامه حسن زاده آملی
- حاج شیخ حسنعلی نخودکی
- آیت الله دستغیب
- شیخ رجبعلی خیاط
- ملا حسینقلی همدانی
- آیت الله خوشوقت
- علامه طباطبایی
- آیت الله مرعشی نجفی(ره)
- شیخ مرتضی انصاری
- آیت الله مشکینی
ده ها مقاله عرفانی از خبرگذاری فارس در آدرس زیر : http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13920604000701